THE ELEPHANT IN THE ROOM

Screen Shot 2018-03-01 at 15.37.31.png
 

INFO

Work in progress

Jeg er født i 1978, 33 år efter – og i sikker afstand af – 2. verdenskrigs slutning. Alligevel virker det som om, at min familiehistorie er en stadig påmindelse om dette – det 20. århundredes største traume – og krigen synes stadig at være en del af mit liv … eller måske sluttede krigen i min familie aldrig? Problemet var, at min far, som er søn af jødiske holocaust overlevere, giftede sig med min mor, som var tysker. I min farmors øjne giftede han sig med fjenden!

Filmen dykker ned i mine bedsteforældres traumer og de skygger, som deres fortid stadig kaster på min familie – selv i dag så længe efter krigens slutning. Deres personlige historier var altid elefanten i rummet – noget stort nok til at du ikke kunne overse det, noget der fyldte alt og efterlod meget lidt plads til andre. Sommetider kræver det mange generationer at overkomme et traume og træde ud af skyggen. The Elephant in the Room er en nutidig fortælling om forsøget på at sætte dig selv og din familie fri fra fortidens bånd. Filmen er udviklet på Twelve for the Future 2015/16 og er støttet af  DRK, SVT og det Danske Film Institut.

CREDITS

Instruktør: Susanne Kovács
Filmfotograf: Casper Høyberg
Producer: Ulrik Gutkin