PROJEKT ICEWORM

INFO

Under produktion

Interaktiv dokumentar

When the snow melts, you’ll see the dog shit.

Langt under Grønlands indlandsis gemmer sig en hemmelighed, som længe har været skjult, men som den globale opvarmning truer med at åbne og blotlægge, og som kan give os alle ny viden om Den Kolde Krig og forholdet mellem Danmark, Grønland og USA. Et ægte koldkrigsdrama

I den interaktive dokumentar Project Iceworm tager publikum på en digital, virtuel rejse til Nordvestgrønland for at undersøge historien om ’Byen under isen’ – Camp Century - og amerikanernes planer om at bygge et netværk af baser og underjordiske missiler. Alt er baseret på ældre dokumentarisk materiale og nye optagelser lavet af filmholdet i Grønland.   

Projektet udvikles i samarbejde medPlanet2030, PortaPlay og Helios Design Labs og erstøttet af Undervisningsministeriet og The Canada-Denmark Co-Development Incentive for Digital Media Projects. 

CREDITS

Instruktør: Thomas Aue Sobol

Fotograf: Casper Høyberg

Digital Development: Hans von Knut Skovfoged

Producer: Ulrik Gutkin

Co-producere: Heather Grieve & Alex Wittholz