DECLARE INDEPENDENCE

UNDER PRODUKTION

INFO

I 1721 drog missionæren Hans Egede på vegne af den danske konge, Frederik d. 4, til Grønland og startede med grundlæggelsen af kolonien Håbets Ø den danske kolonisering af Grønland. Men i dag – snart 300 år efter at Hans Egede første gang satte fødderne på grønlandsk jord – blæser selvstændighedens vinde, og en stor procentdel af især de unge grønlænderne ønsker nu at lægge en distance til den gamle kolonimagt. Med filmen, Declare Independence, ønsker instruktøren, Kenneth Sorento at give stemme til de nye generationer af grønlændere og starte debatten om identitet og selvstændighed i Grønland. 

Filmen er støttet af blandt andet DR og DFI og vil være færdig i 2020.

CREDITS

Instruktør & fotograf: Kenneth Sorento

Assisterende-instruktør: Malik Kleist i samarbejde med Paninoir og Jørgen Chemnitz

Producer: Ulrik Gutkin