PÅ OPDAGELSE I DEN TROPISKE REGNSKOV

 

INFO

Undervisningsforløb med tilhørende film

Med støtte fra Danidas oplysningspulje og i samarbejde med København Zoo’s skoletjeneste har vi produceret et undervisningsforløb bestående af en række korte film med tilhørende undervisningsmateriale målrettet grundskolens 3.- 9. klasser

I filmene er vi med en dansk guide fra Københavns Zoo på besøg i regnskoven for at lære dens flora og fauna at kende. Vi hører også om bæredygtighed i forhold til den palmeolieproduktion, der truer regnskoven, og vi møder nogle af de mennesker, der lever i et tæt afhængighedsforhold i og med skoven.

Det overordnede mål med forløbet er at øge kendskabet til Regnskoven og Regnskovens økologi Filmene kan inddrages i undervisningen i de fællesfaglige naturfagsområder, Fysik/kemi, Biologi og Geografi, hvor især eleverne på de højere klassetrin med udgangspunkt i Regnskoven som fokusområde ved undersøgende arbejde kan belyse tilknyttede tematikker som fx bæredygtighed, samfundsdebat, klima, menneskets påvirkning på naturen, og naturforvaltning.

Link til film, undervisningsmaterialet og lærervejledninger kan findes her: https://www.zoo.dk/da/arbejdsark-til-skoleelever-i-zoo/#article_bb780ef4-c892-428f-93f0-cb5f9f2afd82

CREDITS

Instruktør: Ulrik Gutkin

Fotograf: Dan Säll

Fagkonsulent: Louise Nordbjerg Bach

Producer: Ulrik Gutkin

Producerassistent & fundraiser: Marianne Abildgaard