Minder fra Palæstina

 

Mohammed Khatib er en korpulent, karismatisk og kompromisløs mand. Efter et langt liv som læge i Shatila lejren i Beirut, har han i dag dedikeret sit liv til at samle artefakter, der dokumenterer eksistensen af en palæstinensisk kulturarv. I et fugtigt mørkt lokale for enden af en gyde har Khatib indrettet et lille museum. Der udstiller han de genstande, som han siden midten af 00’erne har samlet både i lejren, i Beirut og i resten af Libanon. Her tager han i mod unge og gamle, for at fortælle de historier, der knytter sig til genstandene.

I filmen følger vi Mohammeds arbejde med at skaffe genstande til museet og hans opsøgende arbejde i Shatila lejren for at engagere nye generationer i arbejdet med at bevare den palæstinensiske kulturarv. Filmen skal vise os, at man nogle steder i verden må kæmpe ekstra hårdt for at bevare sin kulturarv, og at det for nogle opleves som en tvingende nødvendighed, fordi det er gennem kulturarven man eksisterer, og har sin identitet og berettigelse. Filmen er støttet af Danida og vil blive vist på DRK.